عملیات انبارداری و حسابداری انبار شامل فعالیت‌های مهمی نظیر مدیریت انبار، جانمایی کالا، مدیریت موجودی، ثبت ورود و خروج کالا، قیمت‌گذاری و حسابداری مواد و کالا، مدیریت درخواست‌ها و سفارش‌گذاری، انبارگردانی و غیره است. به دلیل پیچیدگی، تنوع، اهمیت و حجم بالای فرآیندهای انبارداری و همچنین اهمیت بالای موجودی کالا، این فعالیت‌ها جزء نیازهای اساسی بسیاری از شرکت‌های تولیدی و تجاری است.

در اقتصاد هر کشوری انبارداری حلقه‌ای از زنجیره تولید، انتقال، توزیع و مصرف به شمار رفته و نقش اتصال و واسط را در انتقال کالا از مراکز تولیدی به بازارهای مصرف و سپس توزیع محلی بر عهده دارد.

 درصد زیادی از سرمایه سازمان‌ها را مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و کالاها تشکیل می‌دهد، لذا نگهداری و مراقبت دقیق از آنها و برقراری یک سیستم صحیح اطلاعاتی برای کنترل موجودی انبار و یا زمان به‌موقع جهت سفارش و میزان سفارش کالا بسیار ضروری بوده و با بهبود وضع انبارداری می‌توان از زیان‌های ناشی از بی‌دقتی در نگهداری کالا جلوگیری نمود و به میزان سود سازمان افزود.
این سیستم اطلاعاتی باید یکپارچگی کامل تمامی واحدهای سازمان ایجاد نماید تا کنترل دقیقی بر نحوه مصرف و بخصوص نوع مصرف داشته باشد.

هدف از تشکیل و ایجاد انبارها چه در سازمان‌های دولتی و چه درسازمان‌های خصوصی، تهیه، سفارش دهی، تحویل گیری و نگهداری و تحویل کالاهای موردنیاز سازمان است.
انبار به‌عنوان یک جایگاه سازمانی در چارت سازمانی کلیه ارگان‌ها وجود دارد، به همین دلیل ضمن اهمیت ویژه‌ای که این بخش در سازمان دارد به نظارت بیشتر، حفظ و ایمنی و استاندارد مربوطه نیازمند است. از طرفی بدیهی است که اگر مواد و لوازم در زمان مناسب در دسترس واحد مصرف‌کننده قرار داده نشود، در روند گردش کار که از اهمیت خاصی برخوردار است وقفه ایجاد خواهد شد. هرچند که در حال حاضر سیستم‌های جدیدی در امور اداری و مدیریتی به وجود آمده و در حال استقرار هستند که هدف آنها حذف انبار و ایجاد روش کاری مبتنی بر انبار مجازی است که نیاز است با مطالعه دقیق و با درنظرگرفتن تمامی عوامل، حرکت به سمت فوق را آغاز نمود.

 عمده مسئولیت‌های ماژول انبار و حسابداری انبار عبارتند از:

  • آماده سازی اطلاعات موجودی مورد نیاز برای مدیران،
  • مدیریت ورود و خروج کالا بر اساس مجوزهای صادر شده توسط سایر واحدهای سازمان،
  • ارائه سرویس‌های محاسبه و بروزرسانی موجودی تعدادی و مبلغی کالا در انبار،
  • ثبت، نگهداری و ارائه وقایع مالی مربوطه به ورود و خروج مواد و کالا از انبار.